courgettesoep

Romige courgettesoep met lente-ui

De meeste soepen bevatten teveel zout om echt gezond te noem. Dit gezonde soepje bevat maar een beperkte hoeveelheid zout. Mocht je de soep toch te flauw vinden, voeg er dan naar smaak (een klein beetje) peper en zout aan toe.

Ingrediënten voor de soep (voor 4 porties)
– 3 courgettes (ongeveer 900 g)
– 2 uien
– 3 teentjes knoflook
– 2 lente-uien
– 2 eetlepels olie
– 2 eetlepels mosterd
– 1 maggi groentebouillonblokje minder zout
– 1 liter water
– crème fraiche light
– peper

Serveer de soep met 1 bruine pistolet besmeerd met zuivelspread light per persoon en je hebt een volwaardige lunch of diner.

Bereiding Begin met het snijden van de courgettes,  ui en knoflook. Doe 2 eetlepels olie in een grote pan en bak hierin de groente, samen met de mosterd. Laat dit 15 min sudderen tot de courgettes echt een papje is geworden. Voeg daarna het water en het bouillonblokje toe en breng dit aan de kook. Laat de soep even doorkoken en voeg op het laatst de crème fraiche toe. Snijd nog even de lente-ui in ringetjes en strooi deze voor het serveren eroverheen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *